Avoimet luennot yhteisöllisyydestä ja muistiasumisesta keväällä 2021

Tule kuulemaan yhteisöllisyyden synnyttämisestä, kehittämisestä ja sen esteettömyyden mahdollistamisesta tai muistisairaan voimavaroja ja identiteettiä vahvistavasta asumisesta ja hoivasta. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Ke 24.2. klo 10–11.30 Miten rakennetaan yhteisö ja luodaan yhteisöllisyyttä?
Yhteisökyläkehittäjä Riitta Birck antaa helpot vinkit ja yksinkertaiset stepit sille, miten yhteisöllisyyttä voi synnyttää ja edistää. Luento sopii kaikille niille, joiden tehtäviin kuuluu jollakin tavalla yhteisöjen synnyttäminen ja rakentaminen. Ilmoittaudu viimeistään 21.2.

Ke 10.3. klo 10–11.30 Muistisairaan identiteettiä ylläpitävä asuminen
Muistiasumisen kehittäjä Hillervo Pohjavirta kertoo Muistisairaan asumistoiveet -selvityksen tuloksista ja siitä, mitä asioita sairastuneet toivovat huomioitavan, kun heille suunnitellaan asumista. Ilmoittaudu viimeistään 7.3.

Ke 31.3. klo 10–11.30 Esteetön yhteisöllisyys ja sen mahdollistaminen
Ideoita siihen, miten yhteisöllisyyden kokemusta voidaan synnyttää kaikille yhteisön jäsenille mukaan lukien lapset, nuoret, muistisairaat ja muut, jotka helposti jäävät yhteisön ydinryhmien ulkopuolelle. Esteettömän yhteisöllisyyden periaatteet mahdollistavat yhteisöllisyyden kokemuksen kaikille yhteisön jäsenille. Alustajana yhteisökyläkehittäjä Riitta Birck. Ilmoittaudu viimeistään 28.3.

Ke 21.4. klo 10–11.30 Anna minun muistaa kuka olen – muistisairaan identiteettiä ylläpitävä hoiva
Ideoita erityisesti muistisairaiden kanssa työskenteleville. Miten muistisairaan identiteettiä ja oman itsensä muistamista voidaan tukea hoivakodin arjessa ja erilaisissa toiminnoissa? Alustajana muistiasumisen kehittäjä Hillervo Pohjavirta. Ilmoittaudu viimeistään 18.4.

Luennot toteutetaan Teamsilla. Linkin saat muutamaa päivää ennen luentoa.